Top 10 Jenama Barang Kemas Popular Untuk Bakal Pengantin

Alis Hanna
By Alis Hanna 108 Views 10 Min Read
10 Min Read

Bagi kalangan wanita, barang kemas cukup popular dalam aksesori mereka. Ia merupakan barang yang elegan dan cantik. Ia memainkan peranan penting dalam beberapa majlis khas seperti perkahwinan, acara keramaian dan banyak lagi. Tidak disangkal lagi barangan tersebut menjadi kegilaan ramai wanita. Bagi bakal pengantin wanita pula, acara pertunangan dan pernikahan merupakan acara wajib untuk disarungkan cincin atau pemakaian gelang tangan. Barang kemas yang memukau menjadi tumpuan para tetamu yang hadir di majlis anda. Terdapat beberapa jenama barang kemas popular untuk bakal pengantin yang boleh dilihat di pasaran.

Barang Kemas
Source : Ladies Story

Masyarakat dahulu sangat mementingkan barang kemas kerana kuantiti bahan yang dimiliki melambangkan kekayaan. Emas sering menjadi pilihan kerana nilainya yang tinggi walaupun berzaman memilikinya. Kini, selain emas, gabungan platinum dan batu permata turun menjadi kegilaan para wanita untuk memilikinya. Tidak lupa juga kepada bakal pengantin, sudah pasti anda ingin melihat jenama popular barang kemas untuk dipakai sewaktu majlis anda nanti. Berikut merupakan top 10 jenama barang kemas popular untuk bakal pengantin.

Swarovski

Source : Swarovski
Barang Kemas
Source : Swarovski

Teringin nak beli barangan kemas Swarovski sempena majlis perkahwinan anda? Mungkin ini masanya. Kita selalu beranggapan semua barangan di Swarovski berharga ribuan ke atas, walhal jangan tak tahu ada juga yang beratus sekitar RM200 -RM400. Terkenal sebagai asas kristal supertransparent, tanah dan digilap dengan baik sehingga pada satu masa barangan dengan kristal Swarovski dipanggil berlian kristal. Struktur kristal Swarovski termasuk pasir kuarza dan soda, kalium dan minium.

Link : Swarovski Official | Jewelry, Watches and Crystal Decorations

- Advertisement -

Email :

Phone : 03-21612958

Instagram : swarovski

Facebook : SWAROVSKI

Address :  Suria KLCC, Jalan P. Ramlee, Kuala Lumpur City Centre, 50088 Kuala Lumpur, Malaysia.

- Advertisement -

Cartier

Source : Cartier
Barang Kemas
Source : Cartier

Nama Cartier tidak asing buat penggemar barang kemas. barang kemas berjenama Cartier ini berasal dari negara yang melahirkan banyak jenama fesyen yang terkenal, iaitu Perancis. Jika mempunyai bajet yang lebih, bolehlah anda membeli barang kemas berjenama ini. Antara barangan Cartier yang terkenal adalah Jam Tangan Santos de Cartier, Rantai Leher Bismarck Sapphire dan juga Koleksi New Jewelry keenam.

Link : Cartier® Official Website – Jewellery and Watchmaker since 1847

Email : instagram@cartier,com

- Advertisement -

Phone : 03-23035088

Instagram : cartier

Facebook : Cartier

Address :  Pavillion Mall 168, Jalan Bukit Bintang, Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur, Malaysia

Habib Jewels

Source : Habib Jewels
Barang Kemas
Source : Habib Jewels

Habib Jewel Malaysia adalah nama bisnes barang kemas yang tidak asing lagi bagi rakyat Malaysia. Anda boleh mendapatkan barang kemas keluaran Habib Jewel hampir di seluruh pusat membeli belah ternama di Malaysia. Habib Jewels menyediakan rangkaian lengkap koleksi barang kemas termasuklah berlian, mutiara dan emas. Habib Jewels juga merupakan pengedar tunggal barisan pereka barang kemas Hearts On Fire yang berpangkalan di Itali, serta jenama jam tangan mewah yang berpangkalan di Belgium, iaitu Ice-Watch.

Link : Habib Jewels – The Gift of Happiness | Official Online Store

Email : estore@habibjewels.com

Phone : 03-42527777

Instagram : habibjewelsofficial

Facebook : HABIB

Address :  127, Jalan Bonus, Kuala Lumpur City Centre, 50100 Kuala Lumpur, Malaysia

Poh Kong Jewellers

Barang Kemas
Source : Poh Kong
Source : Poh Kong

Mereka membawa pelbagai jenama in-house termasuklah Tranz yang terkenal sebagai pereka barang kemas emas pertama yang menggunakan emas 22K. Barang kemas daripada syarikat antarabangsa yang berprestij seperti Schoffel dan Luca Carati juga boleh didapati di Poh Kong.

Link : Poh Kong – Jewellery Made For You

Email : social@pohkong.com.my

Phone : 03-22849636

Instagram : pohkongmy

Facebook : Poh Kong Jewellers

Address :  LG 051, Lower Ground, Lingkaran Syed Putra, Mid Valley Megamall, Mid Valley City 59200 Kuala Lumpur, Malaysia

Love & Co.

Source : Love & Co.
Barang Kemas
Source : Love & Co.

barang kemas Love & Co. terkenal dengan kualitinya yang luar biasa. Contoh yang terkenal ialah berlian Lovemarque. Setiap berlian merupakan buatan tangan yang teliti dan terperinci.  Walaupun mereka mempunyai beberapa koleksi untuk anda pilih, anda juga boleh mereka bentuk cincin anda sendiri dengan mendapatkan khidmat perunding barang kemas mereka supaya cinicn yang terhasil itu menepati kehendak anda.

Link : Malaysia’s Best Premier Jewellery Shop & Brand | Love & Co. (love-and-co.com.my)

Email : contact@love-and-co.com

Phone : Request at Instagram DM

Instagram : loveandcoofficial

Facebook : Love & Co.

Address :  One Utama Shopping Centre 1, Lebuh Bandar Utama, Bandar Utama, 47800 Petaling Jaya, Selangor

Diamond & Platinum

Source : Diamond & Platinum
Barang Kemas
Source : Diamond & Platinum

Barang kemas ini terkenal dengan sifat eponymous yang telah menjadikan mereka sebagai salah satu tukang emas terhebat di Asia. Mereka terkenal dengan pelbagai pilihan cincin perkahwinan Pt950 Platinum mereka. Platinum digunakan untuk menetapkan setiap berlian kerana ia jarang didapati, tidak pudar dan tahan lasak. Sememangnya gabungan berlian dan platinum dapat mencipta cincin pertunangan atau perkahwinan yang sangat cantik dan berkualiti.

Link : Jewellery | D&P Malaysia (diamondnplatinum.com)

Email : service@diamondnplatinum.com

Phone : 03-77253478

Instagram : diamondnplatinum

Facebook : Diamond & Platinum

Address :  Lot F128 & 129, 1st Floor, One Utama Shopping Complex, Bandar Utama, 47800 Petaling Jaya, Selangor.

Eumayco Jewellery

Source : Eumayco Jewellery
Barang Kemas
Source : Eumayco Jewellery

 Eumayco terkenal dengan pelbagai reka bentuk yang canggih dan menarik yang sesuai dipakai setiap masa. Perkhidmatan penyesuaian yang tiada bandingan ini memastikan bahawa semua keperluan pelanggan dapat dipenuhi di Eumayco dan setiap karya seni barang kemas ini dapat diwarisi dari generasi ke generasi. Selain daripada koleksi batu permata, cincin berlian GIA dan cincin ikatan perkahwinan juga sering menjadi permintaan ramai. Selain itu, Eumayco juga menghasilkan koleksi berlian baru buatan Lab yang boleh didapati di kedai elektroniknya pada harga yang kompetitif.

Link : Eumayco Jewellery – Leading Jewellery Store in Malaysia

Email : eumayco@yahoo.com

Phone : 016-7153936

Instagram : eumaycojewellery

Facebook : Eumayco Jewellery

Address :  Tower A, A Vertical Business Suite, Jalan Kerinchi, Bangsar South City, 59200 Kuala Lumpur, Malaysia.

MS Jewels

Source : MS Jewels
Barang Kemas
Source : MS Jewels

Syarikat ini pakar dalam segala-galanya yang berkaitan emas, seperti barang kemas buatan sendiri yang sukar untuk ditemui di tempat lain. MS Jewels mementingkan ketukangan yang berkualiti dan juga kepuasan para pelanggannya. Dengan matlamat ini, pasukan pertukangan dan pereka barang kemas mereka yang berkemahiran tinggi akan terus menghasilkan barang kemas emas yang hebat dalam pertukangan dan anggun reka bentuknya. Syarikat dalam talian ini juga baru sahaja mula menyesuaikan berlian untuk cincin pertunangan, rantai dan anting-anting, serta gelang bagi membolehkan anda menambah sentuhan peribadi pada barang kemas anda.

Link : MS Jewels – Malaysian Trusted Online Gold Shop

Email : enquiry@msjewels.com.my

Phone : 019-2138656

Instagram : msjewelsofficial

Facebook : MS Jewels

Address :  No.7-2, Jalan 2/131A, Project Jaya Industrial Estate, Batu, 6, Jalan Klang Lama 58200 Kuala Lumpur, Malaysia

Wah Chan Gold & Jewellery

Source : Wah Chan
Barang Kemas
Source : Wah Chan

 Wah Chan merupakan tukang emas terbesar di negara ini. Bermula sebagai tukang emas di Pekan, Pahang, pada tahun 1955, perniagaan milik keluarga ini mula berkembang pesat sejak daripada itu. Kedai ini telah berkembang daripada pakar emas kepada rantaian barang kemas sepenuhnya yang khusus dalam batu permata lain seperti berlian dan jed sejak daripada itu. Wah Chan mempunyai semuanya, sama ada anda sedang mencari cincin perkahwinan tradisional ataupun rantai leher kontemporari.

Link : Wah Chan Gold & Jewellery | Wah Chan Gold & Jewellery

Email : customerservice@wahchan.com.my

Phone : 03-79327221

Instagram : wahchanjewellery

Facebook : Wah Chan Gold & Jewellery

Address :  Lot G-41, Ground Floor, Setapak Central, Jalan Taman Ibu Kota, Danau Kota, 53300 Kuala Lumpur, Malaysia.

De Gem Diamond

Source : De Gem
Barang Kemas
Source : De Glem

DeGem bermula sebagai perniagaan keluarga pada tahun 1981. Kini, syarikat ini merupakan syarikat dagangan awam yang menjual barang kemas berkualiti tinggi seperti loket, rantai dan cincin. DeGem juga menjual jenama mewah seperti Infinity dan The Lazare Diamond. Mereka ialah salah satu daripada segelintir peniaga barang kemas di Malaysia yang menyediakan Haute joaillerie yang dibuat mengikut tempahan, juga dikenali sebagai tukang emas premium.

Link : Diamond & Gold Rings- Jewellery Online | DeGem Malaysia (degemdiamond.com)

Email : marketing@degemdiamond.com

Phone : 03-21411199

Instagram : degemdiamond

Facebook : DeGem

Address :  Pavilion Shopping Mall, 59200 Kuala Lumpur, Malaysia

Share This Article
Currently a Content Creator on Wedding Mate Malaysia.
Leave a comment