TOP 10: RESTORAN UNTUK ANNIVERSARY

Shafina
By Shafina 545 Views 7 Min Read
7 Min Read

Terdapat banyak tempat yang sesuai untuk membawa pasangan anda ke majlis istimewa di Kuala Lumpur. Berikut adalah senarai top 10 restoran untuk anniversary! Restoran ini adalah tempat di mana anda bukan sahaja boleh menikmati masa tetapi juga beberapa makanan, pemandangan dan pengalaman yang hebat.

Pertimbangkan jenis makanan yang anda dan pasangan anda sukai. Adakah anda ingin hidangan tempatan, makanan antarabangsa, atau mungkin sesuatu yang lebih unik dan istimewa? Pastikan restoran yang dipilih menawarkan hidangan yang sesuai dengan citarasa anda.

Pastikan untuk berbincang dengan pasangan anda dan mengambil kira kehendak serta keperluan mereka. Membuat tempahan awal juga adalah penting terutamanya jika acara diadakan pada hujung minggu atau di tempat yang popular. Hubungi restoran secara langsung untuk mendapatkan butiran lanjut, termasuk harga, pakej istimewa, dan keperluan khas yang anda perlukan untuk merancang sambutan ulang tahun perkahwinan yang sempurna.

Faroz Cafe

Sekiranya Faroz Cafe adalah pilihan anda, hubungi mereka secara terus untuk mendapatkan maklumat terkini tentang perkhidmatan, hidangan yang ditawarkan, tempahan awal, dan pakej yang mereka sediakan untuk sambutan ulang tahun perkahwinan. Pastikan untuk bertanya mengenai segala perkara yang penting bagi anda, seperti harga, kapasiti tetamu, hidangan yang ditawarkan, dan lain-lain.

- Advertisement -

Alamat: 39, Jalan Tun Mohd Fuad 3, Taman Tun Dr Ismail, 60000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Cafe ame Soeur

Sekiranya Cafe ame Soeur adalah pilihan anda, semoga anda mendapat pengalaman yang menyenangkan dan memuaskan untuk sambutan ulang tahun perkahwinan anda!

Sesetengah restoran menawarkan pakej khas untuk ulang tahun perkahwinan atau acara istimewa lain. Anda boleh bertanya mengenai pilihan ini untuk menjadikan perayaan anda lebih istimewa.

Alamat: No. 20, Jalil Link Block 2, Jalan Jalil Jaya 2, Bukit Jalil, 57000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Flora Terrace at Hampshire Place

Flora Terrace terkenal dengan reka bentuknya yang indah dan suasana yang menenangkan. Ia adalah tempat yang popular untuk pelbagai acara termasuk majlis perkahwinan, majlis perkongsian kebahagiaan, majlis persandingan, majlis syarikat, dan acara-acara istimewa lain.

- Advertisement -

Alamat: Hampshire Place, Halal 157, Hamphire Place Jalan Mayang Sari, Off, Jln Tun Razak, Kuala Lumpur, 50450 Kuala Lumpur

THIRTY8

THIRTY8 merupakan sebuah restoran dan bar yang terletak di tingkat 38 Hotel Grand Hyatt Kuala Lumpur. Terkenal dengan pemandangan panoramik yang menakjubkan, THIRTY8 menawarkan pengalaman makan yang eksklusif dengan reka bentuk dalaman yang mewah serta pemandangan yang menarik ke arah Menara Kembar Petronas dan landskap bandar Kuala Lumpur.

Alamat: Grand Hyatt Kuala Lumpur, 12, Jalan Pinang, Kuala Lumpur, 50450 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur

- Advertisement -

Subak Restaurant

Untuk sambutan ulang tahun perkahwinan, Subak Restaurant boleh menjadi pilihan yang menarik kerana lokasinya yang unik dan pengalaman makan yang berbeza dari kebanyakan restoran bandar. Saya cadangkan untuk menghubungi Subak Restaurant secara langsung untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai pakej istimewa, harga, dan tempahan untuk sambutan ulang tahun perkahwinan anda. Pastikan untuk membuat tempahan awal kerana tempat seperti Subak Restaurant mungkin sering ditempah terlebih dahulu untuk acara-acara khas.

Alamat: Lot 3213, Jalan Penchala Indah, Bukit Lanjan, 60000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Bijan Bar and Restaurant

Bijan Bar and Restaurant adalah sebuah restoran terkenal di Kuala Lumpur, Malaysia, yang terletak di daerah Bukit Bintang. Restoran ini dikenal kerana menyajikan masakan Melayu klasik dengan sentuhan moden, menawarkan hidangan autentik yang mempersembahkan kekayaan rasa masakan tradisional Malaysia.

Pastikan restoran mempunyai ruang yang mencukupi untuk jumlah tetamu yang dijangkakan. Jika anda merancang untuk mengadakan majlis kecil atau besar, pastikan restoran boleh menampung jumlah tetamu yang diundang.

Alamat: No.3, Jalan Ceylon, Bukit Ceylon, 50200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Villa Danieli

Jika anda merancang untuk meraikan ulang tahun perkahwinan di Villa Danieli, saya mencadangkan anda untuk menghubungi mereka secara langsung untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai pakej istimewa, harga, dan tempahan untuk acara istimewa anda. Pastikan untuk membuat tempahan awal kerana tempat-tempat popular seperti Villa Danieli sering kali ditempah terlebih dahulu untuk acara-acara khas.

Alamat: Level 5, Sheraton Imperial, Jln Sultan Ismail, 50250 Kuala Lumpur

Dinner In The Sky Malaysia

Bagi sambutan ulang tahun perkahwinan, Dinner In The Sky Malaysia boleh menjadi pilihan yang unik. Dan memenangkan hati kerana pengalaman makan yang luar biasa. Saya menggalakkan anda untuk menghubungi mereka secara langsung. Untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai pakej istimewa, harga, dan tempahan untuk sambutan ulang tahun perkahwinan anda. Pastikan untuk membuat tempahan awal kerana tempat seperti ini sering kali ditempah terlebih dahulu untuk acara-acara khas.

Alamat: 231, Jln Bukit Bintang, Kuala Lumpur, 55100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Horizon Grill

Jika anda merancang untuk merayakan ulang tahun perkahwinan di Horizon Grill, adalah disyorkan untuk menghubungi mereka secara langsung. Untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai pakej istimewa, harga, dan tempahan. Pastikan untuk membuat tempahan awal, terutamanya jika anda merancang untuk mengadakan acara pada hujung minggu. Atau ketika tempat-tempat istimewa sering kali sangat diminati.

Alamat: Level 58, Banyan Tree Kuala Lumpur, No. 2, Jalan Conlay, 50450 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan

Atmosphere 360

Untuk merancang ulang tahun perkahwinan anda di Atmosphere 360. Disyorkan untuk menghubungi mereka secara langsung untuk mendapatkan maklumat terkini mengenai pakej istimewa, harga, dan tempahan. Juga, pastikan untuk membuat tempahan awal kerana restoran ini mungkin sering kali ditempah terlebih dahulu untuk acara-acara khas.

Alamat: TH02, Menara Kuala Lumpur, 2, Jalan Puncak, 50250 Kuala Lumpur

Ingatlah untuk membuat tempahan awal, terutamanya jika anda merancang untuk mengadakan acara pada hujung minggu atau di tempat yang popular. Selain itu, pastikan untuk berbincang dengan pasangan anda mengenai pilihan restoran ini. Untuk memastikan ia sesuai dengan kehendak dan keperluan kedua-dua pihak.

Share This Article
By Shafina
Currently a Content Creator on Wedding Mate Malaysia.
Leave a comment