Ad image

Top 9 Pembuat E-Jemputan Terbaik!

Shafina
By Shafina 203 Views 3 Min Read
3 Min Read

Berikut ialah pembuat kad jemputan percuma terbaik yang akan membantu anda membuat jemputan anda sendiri dalam talian.

Canva

Sumber: Canva
Sumber: Canva

Canva merupakan pembuat E-Jemputan yang paling terkenal. Mempunyai pelbagai pilihan templat jemputan dalam talian yang direka secara profesional. Ianya sangat mudah digunakan seperti menambah gambar, warna dan fon tulisan.

Greetings Island

Greetings Island menjadikan perancangan acara anda lebih baik. Mempunyai ciri-ciri galeri yang terdiri daripada pelbagai gaya dan reka bentuk. Ia juga membolehkan anda untuk menukar warna dan gaya fon untuk teks boleh diedit. Anda boleh memuat turun, mencetak dan berkongsi dengan mudah di Facebook, Whatsapp atau SMS.

FlipHTML5

Sumber: FlipHTML5
Sumber: FlipHTML5

Seterusnya, FlipHTML5 adalah salah satu pembuat E-Jemputan terbaik dan sangat mesra pengguna. Ia membenarkan pengguna untuk memasukkan video, muzik, animasi dan foto yang disukai lalu boleh menukarkannya daripada format PDF, Word dan imej kepada versi digital dengan halaman yang boleh diselak. Pengguna juga boleh memasukkan Peta Google kedalam E-Jemputan tersebut untuk memberi arah perjalanan ke lokasi mereka kepada tetamu yang bakal hadir.

- Advertisement -

Design Studio

Sumber: Design Studio
Sumber: Design Studio

Pengguna dapat menjimatkan wang dan masa mereka dengan membuat kad jemputan atas talian di Studio Reka Bentuk. Selain daripada jemputan ke majlis perkahwinan, Studio Reka Bentuk juga menawarkan perkhidmatan melakukan jemputan ke majlis hari jadi. Mereka menyediakan pelbagai templat jemputan yang cantik serta cepat dan ringkas untuk dihias mengikut citarasa pengguna.

PsPrints

Sumber: PsPrints
Sumber: PsPrints

PsPrints merupakan pembuat jemputan yang mudah digunakan dan tempat dimana pengguna membuat kad jemputan sendiri dan berkualiti tanpa perlu membayar pereka grafik. Pengguna boleh membuat jemputan yang unik yang menyatakan gaya peribadi mereka.

FotoJet

Sumber: FotoJet
Sumber: FotoJet

Di FotoJet, pengguna dapat menyerlahkan daya kreativiti mereka sendiri dengan cepat dan mudah mengikut acara yang dingini. Mereka menyediakan banyak reka letak tambahan, ratusan imej clipart dan sampel teks yang dapat membantu para pengguna dalam membuat kad E-Jemputan mereka.

Smilebox

Sumber: Smilebox
Sumber: Smilebox

Smilebox pula adalah pencipta jemputan animasi. Ia mempunyai alat RSVP bersepadu yang membolehkan pengguna menyemak para tetamu yang bakal hadir dan mempunyai fungsi untuk mengemas kini senarai dan juga peringatan kepada tetamu tentang hari penting mereka.

Paperless Post

PaperlessPost menginspirasikan kepada alat tulis klasik yang mempunyai sampul surat, pelapik dan setem yang boleh dipilih. Dengan PaperlessPost, pengguna boleh memuat naik hasil reka bentuk kad E-Jemputan mereka dan menghantar kepada para tetamu.

- Advertisement -

VistaCreate

Sumber: VistaCreate
Sumber: VistaCreate

Akhir sekali didalam Top 9 pembuat E-Jemputan Terbaik ialah Vistacreate. Pengguna boleh mengubah suai reka bentuk dengan mudah atau melakukan penyuntingan percuma dengan ciri reka bentuk dalam Vista. Vista create menyediakan jenis fon, pelekat, lencana teks dan grafik yang pelbagai dalam membuat jemputan dalam talian.

Share This Article
By Shafina
Currently a Content Creator on Wedding Mate Malaysia.
Leave a comment