9 Idea Hadiah Melamar ‘Dulang Girls’

Shafina
By Shafina 4 Min Read
4 Min Read

Bridesmaids adalah wanita yang dipilih oleh pengantin perempuan. Untuk menjadi kawan rapat atau ahli keluarganya dan untuk menyokongnya semasa proses perancangan perkahwinan dan pada hari perkahwinan. Bridesmaids biasanya membantu pengantin perempuan dengan tugas seperti memilih pakaian, merancang majlis pengantin dan parti bujang, dan membantu persiapan hari perkahwinan. Pengantin perempuan biasanya dijangka memakai pakaian yang sepadan dan mungkin juga mempunyai peranan tertentu semasa majlis perkahwinan dan resepsi, seperti memberi ucapan atau membantu mengatur tempat duduk. Bilangan pengantin perempuan boleh berbeza-beza bergantung pada saiz dan gaya perkahwinan.

Cermin pocket

Source: Pinterest
Credit to: Pinterest

Perempuan tidak lari daripada mempunyai cermin sebagai keperluan mereka. Jadi cermin pocket adalah hadiah yang tepat untuk diberikan kepada gadis dulang anda. Sedikit idea untuk anda, mungkin boleh menggunakan kreativiti sendiri dengan mencetak sticker nama kawan-kawan anda dan melekatkannya pada cermin kompak plastik kosong yang boleh didapati di kedai tertentu supaya menampakkan ianya lebih eksklusif

Aksesori

Photo by: WeddingWire
Source: the hexad

Wanita dan aksesori adalah berpisah tiada. Ianya ringkas dan cukup sinonim dengan jiwa feminin wanita. Aksesori seperti gelang tangan pasti boleh disimpan dan dipakai untuk menjadi kenangan yang paling indah buat para gadis dulang anda! Selain daripada gelang, anda juga memberikan aksesori lain seperti anting-anting, rantai dan juga cincin. 

Baju bercetak

Source: Etsy
Photo by: Etsy

Pasti anda akan nampak comel jika memakai baju bercetak ini bersama-sama dengan kawan-kawan anda. Anda boleh membuat tempahan di mana-mana kedai mencetak yang berdekatan. Baju bercetak seperti ini boleh dijadikan barang kenangan paling bermakna buat rakan-rakan anda selain boleh dipakai sewaktu mengadakan majlis ‘bachelorette party’ atau majlis malam berinai. Gempak habis!

- Advertisement -

Jubah kimono

Source: Bridal Touch

Buat gadis-gadis fashionista, mereka pasti menghargai pemberian yang berbentuk helaian jubah kimono ini. Cantiknya bukan kepalang!

Manisan

Photo by: Etsy
Credit to: BRIDES

Hadiah sebegini sangat sesuai untuk diberikan kepada kawan-kawan anda. Siapa yang tidak sukakan manisan. Boleh disediakan di dalam kotak istimewa yang berisi manisan seperti makanan atau minuman serta beberapa barang menarik sambil dikepilkan bersama kad ucapan yang tertulis “Will you be my bridesmaid?”. Pasti mereka akan terharu!

Bawal/Shawl

Source: Pinterest
Credit to: Pinterest

Hadiah ini sempurna untuk si gadis dulang muslimah! Boleh juga hadiahkan sekali kelengkapan lain seperti pin atau brooch untuk disertakan bersama helaian tudung bawal atau shawl supaya bridesmaids anda boleh tampil sedondon di hari resepsi anda nanti!

Set melancong

Photo by: Etsy
Source: Etsy

Mungkin anda bercadang untuk bercuti ke luar atau dalam negara bersama rakan-rakan untuk menghabiskan sisa hari bujang anda, jadi tag bagasi atau bekas passport adalah hadiah yang sangat sesuai. 

Kain Ela

Credit to: Mauve Cloud Studio
Source: The Hemming

Sekiranya anda mempunyai bridesmaids maka semestinya mereka perlu memakai pakaian yang sedondon kan? Jadi kain ela adalah hadiah yang terbaik untuk diberikan kepada mereka. Dengan hadiah seperti ini, mereka boleh menempah reka bentuk baju mengikut citarasa mereka sendiri.

- Advertisement -

Peralatan mandian

Credit to: Etsy
Photo by: Perfume Shops

Anda boleh juga memberikan set ‘toiletries’ dalam ukuran ‘travel size’ dengan menghiasnya di dalam kotak yang cantik. Pasti bridesmaid anda akan sukakannya!

 

Share this Article
Leave a comment